ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Η συμβολή των συντρόφων κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύτιμη.

Η θηλάζουσα μητέρα και ο σύντροφός της μπορούν μαζί να συνεργαστούν σαν ομάδα για έναν επιτυχημένο μητρικό θηλασμό.

Ο νέος μπαμπάς θα πρέπει να γνωρίζει πως λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός έτσι ώστε να καθοδηγεί τη μητέρα, να της θυμίσει πληροφορίες που μπορεί να έχει ξεχάσει, να την βοηθήσει να διαχειριστεί δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν και να την εμψυχώσει.

Επιπλέον η γνώση του συντρόφου σχετικά με το πως πραγματικά λειτουργεί ο θηλασμός μπορεί να προστατεύσει την νέα μητέρα από
συμβουλές του περίγυρου που δεν ταιριάζουν στην περίπτωση της .

Πολλές φορές μια θηλάζουσα μπορεί να λάβει συμβουλές από φίλους και συγγενείς που δεν θα την βοηθήσουν και μπορεί να της δημιουργήσουν ακόμα και τύψεις κάποιες φορές.

Ο σύντροφος μπορεί να φανεί πολύ βοηθητικός σε μια τέτοια περίπτωση καθώς εάν γνωρίζει πως λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός μπορεί να ανακουφίσει την σύντροφο του από αισθήματα ενοχής και να ενισχύσει την προσπάθεια της.

Εκτός από συναισθηματικός σύμμαχος, ο σύντροφος μπορεί να συμβάλει πρακτικά στη διαδικασία του θηλασμού.

Παρόλο που ο θηλασμός είναι κάτι που ο νέος μπαμπάς δεν μπορεί να προσφέρει σε ένα μωρό υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει έτσι ώστε να συμβάλλει στην επιτυχία του θηλασμού. Ο νέος μπαμπάς μπορεί:

  • Να ασχολείται με την αλλαγή της πάνας και το μπάνιο του μωρού
  • Να κοιμίσει το μωρό
  • Να το ανακουφίσει από ενοχλήσεις με αγκαλιά, λίκνισμα ή μασάζ
  • Να έρθει σε επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό.

Όλα τα παραπάνω ή και κάποια από αυτά αν μπορέσει να τα κάνει ένας σύντροφος θα δώσουν χρόνο στη μητέρα να ασχοληθεί με τον θηλασμό αλλά παράλληλα αποτελούν τη βάση του δεσμού που θα αναπτύξει ένας νέος πατέρας με το νεογέννητο παιδί του.

Κέλλυ Δάγλα

Μαία Mnb Center


Εδώ μπορείτε να βρείτε όλη τη σειρά μαθημάτων του MNB CENTER, που προτείνουμε ένα ζευγάρι να παρακολουθεί πριν τη γέννηση ή ακριβώς μετά τον τοκετό:
https://www.mnbcenter.gr/thematologies-thilasmou/

No Comments

Comments are closed.