ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ

 

Η Άννα Κοντογέωργου είναι  Παιδίατρος  Επιμελήτρια στο Ογκολογικό τμήμα του «Παίδων Αγία Σοφία», υποψήφια διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ και από το 2022 ανήκει στην ενεργή ομάδα του MNB CENTER αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την ενότητα της παιδιατρικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, και  Το 2012 αποφοίτησε με Άριστα από την  Ιατρική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ. Έκανε το Αγροτικό της στο Π.Ι Προαστίου, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το 2013 μέχρι το 2015 διετέλεσε ως Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στην Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο, ενώ το 2017 ως 2018 συνέχισε την ειδικότητα της στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Από το 2018 ως και σήμερα είναι ενεργά στην ιατρική ομάδα του Παίδων Αγία Σοφίας, ενώ έχει και πολυετή εμπειρία από τα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.  Από 2015 ως σήμερα είναι Εκπαιδεύτρια στο Σεμινάριο Υποστήριξης ζωής στα νεογνά (NLS).  Υποστηρίζει το κομμάτι του Μητρικού Θηλασμού καθώς έχει παρακολουθήσει και πληθώρα σεμιναριών σχετικά με τον θηλασμό. Συμμετέχει ενεργά μέχρι και  σήμερα σε πολλά ξενόγλωσσα συνέδρια σχετικά με την Ιατρική και την Παιδιατρική ενώ παράλληλα συνεχίζουν και δημοσιεύονται άρθρα της σε ξενόγλωσσα περιοδικά.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Η Αναστασία Κόκκαλη είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Σπούδασε στην Σκωτία στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University Ανθρώπινη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία, όπου και τελείωσε με Άριστα. Aσκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου, στο προσωπικό της νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο, στην  Θεσσαλονίκη, Μητροπολίτου Γρ. Καλλίδου 1. Παράλληλα είναι συνεργάτης – υπεύθυνη Διαιτολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης ‘ Η Αναγέννηση’. Ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις στον κόσμο της Επιστήμης της Διατροφής λαμβάνοντας μέρος σε Ιατρικά Συνέδρια και Συνέδρια Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  και έχει οργανώσει και λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις σχετικά με την Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής και σε σεμινάρια Διατροφής και Παχυσαρκίας. Αρθρογραφεί σε περιοδικά, εφημερίδες, ιστοσελίδες και site που αφορούν την διατροφή και την υγεία.  Είναι μέλος σε Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (ΠΣΔ), στο  Nutrition Society, στο British Nutrition Foundation, στο World Cancer Research Fund, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Οστεοπόρωσης, στην Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, στην Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος

Συνεργάζεται με εστιατόρια και χώρους εστίασης για τον  σχεδιασμό και την επιμέλεια υγιεινού μενού και διατηρεί επιστημονική συνεργασία με γνωστές εταιρείες τροφίμων. Συμμετείχε στη συγγραφή Βιβλίου με συνταγές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (διατροφή ORAC).

Έχει ενεργή τηλεοπτική παρουσία, άλλοτε ως μόνιμη συνεργάτης εκπομπών και άλλοτε ως καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές επί θεμάτων διατροφής και υγείας. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συνεργασία ήταν ως Διαιτολόγος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Greece’s Next Top Model 2 (Star Channel)

Η πολύχρονη εμπειρία της συνδυαστικά με την αγάπη της για το επάγγελμα του διαιτολόγου την καθιστούν αποτελεσματική και φυσικά υπεύθυνη στην διαχείριση καταστάσεων που χρήζουν διατροφική καθοδήγηση. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έως και σήμερα παρακολουθεί  προσωπικά και απόλυτα εξατομικευμένα τον κάθε άνθρωπο που την επισκέπτεται στο προσωπικό της γραφείο, το οποίο  είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα. Σκοπός της είναι η σωστή διατροφή να αποτελεί έναν νέο τρόπο ζωής.

Υπηρεσίες

Εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για: Ενήλικες, Παιδιά από την ηλικία των 5 ετών, Εφήβους, Άτομα τρίτης ηλικίας, Εγκυμονούσες και θηλάζουσες, Αθλητές

Διατροφική παρακολούθηση παθολογικών καταστάσεων: Παχυσαρκία, Κλινικές Καταστάσεις π.χ. Υπέρταση, Σακχαρώδης διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Γαστρεντερολογικά νοσήματα, Νεφροπάθεια, Καρκίνος
Διαταραχές λήψης τροφής : βουλιμία, ανορεξία, Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών (σιδηροπενία, οστεοπόρωση κτλ.)

Σωματικές μετρήσεις: Μέτρηση βάρους, ύψους και πόντων, Ανάλυση σύσταση σώματος – λιπομέτρηση με TANITA MC980-Plus.  Η ανάλυση συμπεριλαμβάνει αξιολόγηση των επιπέδων λίπους, μυϊκής μάζας, άλιπης μάζας, οστικής μάζας, συνολικών υγρών σώματος , κατακράτησης, δείκτης σπλαχνικού λίπους και άλλα στοιχεία
Διατροφικό τεστ DNA

 

Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Καλλίδου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ 2310 224627, κιν 6974 451450
Email: info@kokkalidiet.gr
www.kokkalidiet.gr

ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΜΑΣ

 

Η Κέλλυ Δάγλα είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα: ‘Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα με κατεύθυνση την Κοινοτική Μαιευτική στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει λάβει πιστοποίηση στον Μητρικό Θηλασμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), έχοντας παρακολουθήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό» και πλήθος άλλων σεμιναρίων σχετικών με τον θηλασμό, την κύηση και τον τοκετό.

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε αρχικά σε Μαιευτικά-Γυναικολογικά ιατρεία στην Αθήνα λαμβάνοντας σημαντική εμπειρία σχετικά με την παρακολούθηση της κύησης και τον φυσιολογικό τοκετό.
Το ερευνητικό της έργο εστιάζει στο κομμάτι του Θηλασμού και της Περιγεννητικής Ψυχικής Υγείας (Βρες το εδώ).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα καθώς εργάζεται στην ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» παρέχοντας συμβουλευτική σε εγκυμονούσες, νέες μητέρες και τους συντρόφους τους, πραγματοποιώντας ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα και υποστηρίζοντας τις γυναίκες σε θέματα θηλασμού.

Παράλληλα ασχολείται με την κατ’ οίκον φροντίδα υποστηρίζοντας τις γυναίκες σε θέματα θηλασμού και γονεϊκότητας και συνεργάζεται με ιδιωτικά Μαιευτήρια της Αττικής.

Το 2022 παρακολούθησε και το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρίας.

Μέσα από την συνεργασία της με το “MNB CENTER” και όλη την επαγγελματική της δραστηριότητα έχει ως κύριο μέλημα να υποστηρίξει τα ζευγάρια σε αυτή την μεταβατική φάση της ζωής τους, να είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα από την κύηση μέχρι τον αποθηλασμό και να στηρίζει κάθε επιλογή του ζευγαριού στο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Η Ελένη Πέζου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Σχολή Μαιευτικής Αθηνών και το 2018 τις Μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα: ‘Προηγμένη και Τεκμηριωμένη λήψη Μαιευτικής Φροντίδας με κατεύθυνση την Κοινοτική Μαιευτική’.

Έχει λάβει πιστοποιήσεις σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό, την Καρδιοτοκογραφία και την Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS). Παράλληλα κατέχει δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών από την σχολή (ΠΑΣΧΝΑ) και δίπλωμα Ναυαγοσωστική.Για 9 συνεχόμενα έτη έχει εργαστεί σε Ιδιωτικό Μαιευτικό Γυναικολογικό Ιατρείο στην Αθήνα ενώ από το 2018 βρίσκεται στην ομάδα του Ιδιωτικού Μαιευτηρίου στο Μαρούσι ξεκινώντας από το στο τμήμα λεχωιδών ενώ σήμερα στελεχώνεται στην ομάδα του Μητρικού Θηλασμού. Από το 2017 συνεργάζεται με το κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης εγκύων γυναικών και νέων γονέων ” MNB CENTER” ενώ τα τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία γονεϊκότητας και τις κατ’ οίκον επισκέψεις. Με την πολυετή εμπειρία της το 2019 συνεργάστηκε με Ιδιωτικό Κολλέγιο Αθηνών ως Εκπαιδεύτρια Μαία.

Βασικό της μέλημα είναι η υποστήριξη και η καθοδήγηση των νέων γονέων,τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και της λοχείας, καθώς αποτελεί μία σημαντική περίοδο για τη μητέρα και το νεογνό.

Η Μαίρη Φεντούρη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής Αθήνα Μέλος του συλλόγου μαιών Ελλάδος *Σύμβουλος γαλουχίας (Copenhagen Lactation) *Χοροθεραπεύτρια για την περίοδο της κύησης (Dansehallerne, Dk) *Eκπαιδεύτρια γιόγκα εγκυμοσύνης και αποκατάστασης από τον τοκετό και *Εκπαιδεύτρια μυών πυελικού εδάφους με τεχνικές barre a terre.
Έκανε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο ¨Αλεξάνδρα¨ και εργάστηκε εθελοντικά για τρία έτη στο γυναικολογικό ιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα με την παραπάνω σπουδή πιστοποιήθηκε και σαν δασκάλα χορού από την επαγγελματική σχολή χορού ‘’Νίκης Κονταξάκη’’, Νικολέττας Μπακάλη. Στη συνέχεια διευρύνοντας το εκπαιδευτικό της πλαίσιο βρέθηκε στην Κοπεγχάγη, όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τη λοχεία, εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική μητρικού θηλασμού (Copenhagen Lactation), πιστοποιήθηκε στη χοροθεραπεία εγκυμοσύνης (DanseHallerne) αλλά και στη γιόγκα εγκυμοσύνης και λοχείας (The yoga flat, DK).
Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως μαία με το μαιευτικό κέντρο Moderliv και ως χοροθεραπεύτρια εγκυμοσύνης με το Sceneindgangen dance studio. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 200h yoga alliance RYS, Aerialife aerial yoga TT καθώς επίσης και προγράμματα που αφορούν στην προετοιμασία και αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους και κωδικοποίησε με δικό της τρόπο την προετοιμασία και αποκατάσταση από τον τοκετό. Συνεργαζόμενη με ιδιώτες ιατρούς και όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια παραμένει ενεργή στον τομέα της μαιευτικής τα τελευταία οκτώ χρόνια. Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα, Λητώ και Ρέα.

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Ο Θεόδωρος Λιακάκος  γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) και στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB).

Eιδικεύτηκε επί αρκετά χρόνια στην παθολογία κύησης, στο τμήμα κυήσεων υψηλού κινδύνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου HU Erasme των Βρυξελλών. Η μαιευτική κλινική του HU Erasme είναι κέντρο αναφοράς για την Ευρώπη, με τα χαμηλότερα ποσοστά καισαρικών τομών παρά το μεγάλο αριθμό περιστατικών υψηλού κινδύνου. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογική υπερηχογραφία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία HU Erasme και St Luc του καθολικού Πανεπιστημίου του Louvain (UCL).

Εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο HU Erasme δίπλα στον διεθνούς φήμης καθηγητή Vincent Anaf, με στόχο την πληρέστερη θεραπευτική αντιμετώπιση των περιστατικών που υποφέρουν από σοβαρή ενδομητρίωση. Η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση έχουν πλέον αντικαταστήσει την πλειονότητα των γυναικολογικών επεμβάσεων προσφέροντας στις ασθενείς μειωμένη νοσηρότητα και ταχύτερη ανάρρωση.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου CHU Brugmann των Βρυξελλών με την ιδιότητα του επιμελητή μαστολόγου – χειρουργού γυναικολόγου. Ως τακτικό μέλος της κλινικής μαστού καθώς και του ογκολογικού συμβουλίου της κλινικής, ασχολήθηκε με τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής μαστού όπως ο φρουρός λεμφαδένας και οι διαδερμικές μικροβιοψίες, η εφαρμογή των οποίων έχει πλέον τροποποιήσει σημαντικά την αντιμετώπιση των παθολογιών του μαστού.

Είναι κάτοχος του Γαλλικού τίτλου εξειδίκευσης στην κολποσκόπηση και την παθολογία τραχήλου, από το Πανεπιστήμιο της LILLE στη Γαλλία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος από την Κεντρική Επιτροπή του Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την εκτέλεση μαιευτικών και γυναικολογικών υπερηχογραφημάτων μετά από εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2007 αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτωρ μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο ιατρός Θεόδωρος Λιακάκος είναι συγγραφέας πλήθους επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά μαιευτικής-γυναικολογίας. Επίσης είναι συγγραφέας βιβλίων με έμφαση στην κύηση υψηλού κινδύνου, καθώς και του πληρέστερου βιβλίου στον ελληνικό χώρο για τη μονοχοριακή δίδυμο κύηση και τις επιπλοκές της.

Διετέλεσε επί 4ετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας καθώς και εκπαιδευτής στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας.

Κατέχει τη θέση του Eπιμελητή στη Γυναικολογική Κλινική και στο Ιατρείο Μαστού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, εκτελεί πλήθος ενδοσκοπικών και ογκολογικών επεμβάσεων.

Ο Θεόδωρος Λιακάκος είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

 

Θεόδωρος Λιακάκος MD, Ph
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Χειρουργός Μαστού
www.drliakakos.gr

Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

 

Η Μαρία Χριστοφή σπούδασε Ψυχολογία στο Ηunter College of the City University of New York και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Science in Psychology of work από το University of Leicester.Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία για παιδιά και εφήβους στην εκπαίδευση στο Ε.Κ.Π. Α .
Έχει εξειδικευτεί στο μοντέλο της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας στο ICPS και υποψήφιο μέλος του European Association of Psychotherapy (EAP).
Αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στην κλινική Ψυχολογία των εξαρτήσεων στο Ε.Κ.Π.Α
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τις ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Τα θέματα της μητρότητας αλλά και η ψυχολογία της γυναίκας την αφορούν ιδιαιτέρως μιας και η ίδια είναι μητέρα δύο αγοριών. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης “MNB CENTER” σε διάφορα events που αφορούσαν την έγκυο και τη ψυχολογία της και με χαρά συνεχίζει μέχρι και σήμερα.