ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης για όλα τα βρέφη.
Η αξία του μητρικού γάλακτος αναγνωρίζεται πλέον από όλους τους επαγγελματίες υγείας και όλοι οι φορείς προωθούν τον μητρικό θηλασμό παγκοσμίως.

Παρόλο που ο θηλασμός αποτελεί μια φυσική διαδικασία, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Αναδεικνύεται, επομένως, η ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών σχετικά με τον μητρικό θηλασμό. Η πληροφόρηση από τους επαγγελματίες αποτελεί άλλωστε και 1 από τα 10 βήματα για έναν επιτυχημένο μητρικό θηλασμό, όπως ορίζονται από τη UNICEF

Για να διευκολυνθεί μια γυναίκα, είναι σημαντικό να κατανοήσει τη φυσιολογία της γαλουχίας, τη σωστή σύλληψη της θηλής και πως αυτή επιτυγχάνεται και φυσικά ποιες στάσεις είναι κατάλληλες ανάλογα με την ηλικία του βρέφους.

Οι γυναίκες πολύ συχνά αναρρωτιούνται για το πως θα καταλάβουν ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά, πως να το κρατήσουν σωστά, αν χρειάζεται κάποια προετοιμασία από πριν, αν πρέπει να ακολουθήσουν κάποια διατροφή ενώ θηλάζουν και πολλά ακόμη.

Οι μαίες του MNB Center θα σας καθοδηγήσουν και θα λύσουν τις δικές σας απορίες. Στόχος μας είναι μέσα από την πληροφόρηση που θα λάβετε να κάνετε μια καλή αρχή που θα σας βοηθήσει στη συνέχιση και εδραίωση του θηλασμού.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ & TIPS

Ο μητρικός θηλασμός συχνά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τις νέες μητέρες καθώς έρχονται αντιμέτωπες με δυσκολίες που δεν φαντάζονταν και δεν γνωρίζουν πως να τις διαχειριστούν.

Οι περισσότερες από τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της γαλουχίας μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν εύκολα. Για μια θηλάζουσα είναι σημαντικό επομένως να γνωρίζει ποιες λάθος πρακτικές μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον θηλασμό αλλά και πως να αναγνωρίσει τα πρώιμα σημάδια αυτών των καταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσει να το διαχειριστεί άμεσα.

Οι μαίες του MNB center θα σας μιλήσουν για όλες εκείνες τις καταστάσεις που συχνά δυσκολεύουν την καθημερινότητα των νέων μητέρων και μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον αποθηλασμό. Θα αναφερθούμε στην υπερφόρτωση μαστών, τη μαστίτιδα, την υπερπαραγωγή γάλακτος, τις τραυματισμένες θηλές, τη μειωμένη παραγωγή γάλακτος κι άλλα.

Στόχος μας είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε διάφορες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν, μην αφήνοντας να επηρεάσουν την καθημερινότητα σας αλλά και την συνέχιση του θηλασμού

ΑΠΟΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο αποθηλασμός ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα λύπης στη μητέρα ακόμη και αν ήταν επιθυμία της και κύλησαν όλα ομαλά.
Η μητέρα συνήθως, μπαίνει στην διαδικασία αποθηλασμού διότι οι συνθήκες το απαιτούν: επιστροφή στην εργασία, μία δεύτερη εγκυμοσύνη, κάποιοι ειδικοί που την παροτρύνουν να σταματήσει το θηλασμό ή η ίδια αισθάνεται κουρασμένη από τη διαδικασία και επιθυμεί να σταματήσει.
Ενώ άλλες φορές ο αποθηλασμός αποτελεί επιθυμία του ίδιου του παιδιού.
Πολλές φορές όμως, δεν κατανοεί τη σημασία του αποθηλασμού ή αισθάνεται ενοχές γιατί σταματά να προσφέρει κάτι σημαντικό στο παιδί της. Ο αποθηλασμός είναι το τέλος ενός μαγικού ταξιδιού που κάνατε με το παιδί σας. Όταν ο κύκλος αυτός κλείνει μην ξεχνάτε ότι ένας καινούριος ανοίγει, το παιδί θα βρεθεί σε μια νέα φάση αυτονομίας γεμάτη νέες εμπειρίες και συναισθήματα. Για όποιον λόγο και αν επιθυμείτε να αποθηλάσετε μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε ώστε να τον προσεγγίσετε φυσικά και με το μικρότερο σωματικό και συναισθηματικό κόστος.

ΧΡΗΣΗ ΘΗΛΑΣΤΡΟΥ

Η χρήση του θηλάστρου μπορεί να εξυπηρετήσει με πάρα πολλούς τρόπους την προαγωγή του μητρικού θηλασμού!
Είναι όμως πραγματικά απαραίτητο;
Και αν ναι, σε ποιες περιπτώσεις;
Το θήλαστρο θα πρέπει να έχει επικουρικό ρόλο και να χρησιμοποιείται με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες της νέας μητέρας.
Η χρήση του σε περιπτώσεις όπως, ύπαρξη νεογνού με βάρος γέννησης < 3kg, ύπαρξη διδύμων, αντιμετώπιση εισέχουσας θηλής κ.α. θα πρέπει να διαχωρίζονται και να αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Πως θα μπορούσατε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το θήλαστρο ανάλογα με τις ανάγκες σας και ποιο θήλαστρο σας ταιριάζει;

Σε αυτό το σεμινάριο θα κατανοήσετε πως να κάνετε χρήση του θηλάστρου χωρίς να παρεμποδίσετε την εγκατάσταση του μητρικού θηλασμού, επιλέγοντας το σωστό θήλαστρο για εσάς, μίας που τα πρώτα βήματα για έναν επιτυχημένο μητρικό θηλασμό είναι και τα πιο σημαντικά.
Θα μιλήσουμε επίσης για τους τρόπους αποθήκευσης και διατήρησης του μητρικού γάλακτος καθώς επίσης και για γαλακταγωγά σκευάσματα.

 

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!