ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΑΣ!

Το MNB CENTER είναι ένα διαδικτυακό κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης έγκυων γυναικών, θηλαζουσών και νέων γονέων.
… Και ήταν εδώ και χρόνια το μεγάλο μας όραμα!

Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν διαδικτυακό χώρο που θα ενημερώνει, θα συμβουλεύει και θα εκπαιδεύει μέσα από online μαθήματα την έγκυο γυναίκα για το ταξίδι αυτό της εγκυμοσύνης και τους νέους γονείς για τον ερχομό, την περιποίηση & το μεγάλωμα του μωρού τους.

Θέλαμε να είμαστε δίπλα σας σε όλες τις διαδρομές σας και για αυτό εμπλουτίζουμε συνέχεια την θεματολογία των μαθημάτων μας και τις ενέργειες μας.
Προσπαθούμε μέσα από όσα κάνουμε να υπηρετούμε και να αποτελούμε μια συντροφιά για όλη την οικογένεια, την γυναίκα, τον άντρα και το παιδί!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – MNB GIFT BAGS

Ξέρουμε τι χρειάζεστε, γιατί σας ρωτάμε εδώ και χρόνια!

Από το 1985 με την οικογενειακή μας επιχείρηση με το όνομα ΕΞΕΛΙΞΗ, της οποίας βασικό αντικείμενο ήταν καi είναι μέχρι σήμερα, η προώθηση προϊόντων σε λεχώνες μέσα στο μαιευτήριο… Είμαστε εκεί!
Από το 2010, δημιουργώντας το My New Baby στο εμπορικό κέντρο Avenue, ένα μοναδικό πολυχώρο που είχε ως στόχο την επαφή και την ενημέρωση εγκύων γυναικών μέσα από δια ζώσης προγεννητικά μαθήματα και εκδηλώσεις… Είμαστε εκεί!
Από το 2011, που ξεκινήσαμε με να διοργανώνουμε events, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές δραστηριότητες, κουκλοθέατρα & μουσικοκινητικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.. Είμαστε εκεί!

Είμασταν πάντα εκεί… Να σας ακούμε, να σας ρωτάμε και να καταλαβαίνουμε τι χρειάζεστε!

Το MNB Center φτιάχτηκε και δουλεύεται με πολύ αγάπη!
Κυρίως όμως φτιάχτηκε με την γνώση και την ώθηση που εσείς μας δώσατε όλα αυτά τα χρόνια που είστε δίπλα μας!
… Και σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Μαρία - Χριστίνα - Ναυσικά - Μιχάλης

ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΜΑΣ

Η Κέλλυ Δάγλα είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα: ‘Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα με κατεύθυνση την Κοινοτική Μαιευτική στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει λάβει πιστοποίηση στον Μητρικό Θηλασμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), έχοντας παρακολουθήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό» και πλήθος άλλων σεμιναρίων σχετικών με τον θηλασμό, την κύηση και τον τοκετό.

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε αρχικά σε Μαιευτικά-Γυναικολογικά ιατρεία στην Αθήνα λαμβάνοντας σημαντική εμπειρία σχετικά με την παρακολούθηση της κύησης και τον φυσιολογικό τοκετό.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα καθώς εργάζεται στην ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» παρέχοντας συμβουλευτική σε εγκυμονούσες, νέες μητέρες και τους συντρόφους τους, πραγματοποιώντας ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα και υποστηρίζοντας τις γυναίκες σε θέματα θηλασμού.

Παράλληλα ασχολείται με την κατ’ οίκον φροντίδα υποστηρίζοντας τις γυναίκες σε θέματα θηλασμού και γονεϊκότητας.

Μέσα από την συνεργασία της με το “MNB CENTER” και όλη την επαγγελματική της δραστηριότητα έχει ως κύριο μέλημα να υποστηρίξει τα ζευγάρια σε αυτή την μεταβατική φάση της ζωής τους, να είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα από την κύηση μέχρι τον αποθηλασμό και να στηρίζει κάθε επιλογή του ζευγαριού στο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Η Ελένη Πέζου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Σχολή Μαιευτικής Αθηνών και το 2018 τις Μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα: ‘Προηγμένη και Τεκμηριωμένη λήψη Μαιευτικής Φροντίδας με κατεύθυνση την Κοινοτική Μαιευτική’.

Έχει λάβει πιστοποιήσεις σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό, την Καρδιοτοκογραφία και την Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS). Παράλληλα κατέχει δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών από την σχολή (ΠΑΣΧΝΑ) και δίπλωμα Ναυαγοσωστική.Για 9 συνεχόμενα έτη έχει εργαστεί σε Ιδιωτικό Μαιευτικό Γυναικολογικό Ιατρείο στην Αθήνα ενώ από το 2018 βρίσκεται στην ομάδα του Ιδιωτικού Μαιευτηρίου στο Μαρούσι ξεκινώντας από το στο τμήμα λεχωιδών ενώ σήμερα στελεχώνεται στην ομάδα του Μητρικού Θηλασμού. Από το 2017 συνεργάζεται με το κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης εγκύων γυναικών και νέων γονέων ” MNB CENTER” ενώ τα τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία γονεϊκότητας και τις κατ’ οίκον επισκέψεις. Με την πολυετή εμπειρία της το 2019 συνεργάστηκε με Ιδιωτικό Κολλέγιο Αθηνών ως Εκπαιδεύτρια Μαία.

Βασικό της μέλημα είναι η υποστήριξη και η καθοδήγηση των νέων γονέων,τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και της λοχείας, καθώς αποτελεί μία σημαντική περίοδο για τη μητέρα και το νεογνό.

Η Μαίρη Φεντούρη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής Αθήνα Μέλος του συλλόγου μαιών Ελλάδος *Σύμβουλος γαλουχίας (Copenhagen Lactation) *Χοροθεραπεύτρια για την περίοδο της κύησης (Dansehallerne, Dk) *Eκπαιδεύτρια γιόγκα εγκυμοσύνης και αποκατάστασης από τον τοκετό και *Εκπαιδεύτρια μυών πυελικού εδάφους με τεχνικές barre a terre.
Έκανε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο ¨Αλεξάνδρα¨ και εργάστηκε εθελοντικά για τρία έτη στο γυναικολογικό ιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα με την παραπάνω σπουδή πιστοποιήθηκε και σαν δασκάλα χορού από την επαγγελματική σχολή χορού ‘’Νίκης Κονταξάκη’’, Νικολέττας Μπακάλη. Στη συνέχεια διευρύνοντας το εκπαιδευτικό της πλαίσιο βρέθηκε στην Κοπεγχάγη, όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τη λοχεία, εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική μητρικού θηλασμού (Copenhagen Lactation), πιστοποιήθηκε στη χοροθεραπεία εγκυμοσύνης (DanseHallerne) αλλά και στη γιόγκα εγκυμοσύνης και λοχείας (The yoga flat, DK).
Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως μαία με το μαιευτικό κέντρο Moderliv και ως χοροθεραπεύτρια εγκυμοσύνης με το Sceneindgangen dance studio. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 200h yoga alliance RYS, Aerialife aerial yoga TT καθώς επίσης και προγράμματα που αφορούν στην προετοιμασία και αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους και κωδικοποίησε με δικό της τρόπο την προετοιμασία και αποκατάσταση από τον τοκετό. Συνεργαζόμενη με ιδιώτες ιατρούς και όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια παραμένει ενεργή στον τομέα της μαιευτικής τα τελευταία οκτώ χρόνια. Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα, Λητώ και Ρέα.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Η Αναστασία Κόκκαλη είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Σπούδασε στην Σκωτία στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University Ανθρώπινη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία, όπου και τελείωσε με Άριστα. Aσκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου, στο προσωπικό της νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο, στην  Θεσσαλονίκη, Μητροπολίτου Γρ. Καλλίδου 1. Παράλληλα είναι συνεργάτης – υπεύθυνη Διαιτολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης ‘ Η Αναγέννηση’. Ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις στον κόσμο της Επιστήμης της Διατροφής λαμβάνοντας μέρος σε Ιατρικά Συνέδρια και Συνέδρια Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  και έχει οργανώσει και λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις σχετικά με την Προώθηση της Υγιεινής Διατροφής και σε σεμινάρια Διατροφής και Παχυσαρκίας. Αρθρογραφεί σε περιοδικά, εφημερίδες, ιστοσελίδες και site που αφορούν την διατροφή και την υγεία.  Είναι μέλος σε Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (ΠΣΔ), στο  Nutrition Society, στο British Nutrition Foundation, στο World Cancer Research Fund, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Οστεοπόρωσης, στην Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, στην Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος

Συνεργάζεται με εστιατόρια και χώρους εστίασης για τον  σχεδιασμό και την επιμέλεια υγιεινού μενού και διατηρεί επιστημονική συνεργασία με γνωστές εταιρείες τροφίμων. Συμμετείχε στη συγγραφή Βιβλίου με συνταγές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (διατροφή ORAC).

Έχει ενεργή τηλεοπτική παρουσία, άλλοτε ως μόνιμη συνεργάτης εκπομπών και άλλοτε ως καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές επί θεμάτων διατροφής και υγείας. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συνεργασία ήταν ως Διαιτολόγος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Greece’s Next Top Model 2 (Star Channel)

Η πολύχρονη εμπειρία της συνδυαστικά με την αγάπη της για το επάγγελμα του διαιτολόγου την καθιστούν αποτελεσματική και φυσικά υπεύθυνη στην διαχείριση καταστάσεων που χρήζουν διατροφική καθοδήγηση. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έως και σήμερα παρακολουθεί  προσωπικά και απόλυτα εξατομικευμένα τον κάθε άνθρωπο που την επισκέπτεται στο προσωπικό της γραφείο, το οποίο  είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα. Σκοπός της είναι η σωστή διατροφή να αποτελεί έναν νέο τρόπο ζωής.

Υπηρεσίες

Εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για: Ενήλικες, Παιδιά από την ηλικία των 5 ετών, Εφήβους, Άτομα τρίτης ηλικίας, Εγκυμονούσες και θηλάζουσες, Αθλητές

Διατροφική παρακολούθηση παθολογικών καταστάσεων: Παχυσαρκία, Κλινικές Καταστάσεις π.χ. Υπέρταση, Σακχαρώδης διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Γαστρεντερολογικά νοσήματα, Νεφροπάθεια, Καρκίνος
Διαταραχές λήψης τροφής : βουλιμία, ανορεξία, Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών (σιδηροπενία, οστεοπόρωση κτλ.)

Σωματικές μετρήσεις: Μέτρηση βάρους, ύψους και πόντων, Ανάλυση σύσταση σώματος – λιπομέτρηση με TANITA MC980-Plus.  Η ανάλυση συμπεριλαμβάνει αξιολόγηση των επιπέδων λίπους, μυϊκής μάζας, άλιπης μάζας, οστικής μάζας, συνολικών υγρών σώματος , κατακράτησης, δείκτης σπλαχνικού λίπους και άλλα στοιχεία
Διατροφικό τεστ DNA

 

Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Καλλίδου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ 2310 224627, κιν 6974 451450
Email: info@kokkalidiet.gr
www.kokkalidiet.gr

 

Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

 

Η Μαρία Χριστοφή σπούδασε Ψυχολογία στο Ηunter College of the City University of New York και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Science in Psychology of work από το University of Leicester.Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία για παιδιά και εφήβους στην εκπαίδευση στο Ε.Κ.Π. Α .
Έχει εξειδικευτεί στο μοντέλο της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας στο ICPS και υποψήφιο μέλος του European Association of Psychotherapy (EAP).
Αυτό το διάστημα εκπαιδεύεται στην κλινική Ψυχολογία των εξαρτήσεων στο Ε.Κ.Π.Α
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τις ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Τα θέματα της μητρότητας αλλά και η ψυχολογία της γυναίκας την αφορούν ιδιαιτέρως μιας και η ίδια είναι μητέρα δύο αγοριών. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης “MNB CENTER” σε διάφορα events που αφορούσαν την έγκυο και τη ψυχολογία της και με χαρά συνεχίζει μέχρι και σήμερα.