ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΑΣ!

Το MNB CENTER είναι ένα διαδικτυακό κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης έγκυων γυναικών, θηλαζουσών και νέων γονέων.
… Και ήταν εδώ και χρόνια το μεγάλο μας όραμα!

Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν διαδικτυακό χώρο που θα ενημερώνει, θα συμβουλεύει και θα εκπαιδεύει μέσα από online μαθήματα την έγκυο γυναίκα για το ταξίδι αυτό της εγκυμοσύνης και τους νέους γονείς για τον ερχομό, την περιποίηση & το μεγάλωμα του μωρού τους.

Θέλαμε να είμαστε δίπλα σας σε όλες τις διαδρομές σας και για αυτό εμπλουτίζουμε συνέχεια την θεματολογία των μαθημάτων μας και τις ενέργειες μας.
Προσπαθούμε μέσα από όσα κάνουμε να υπηρετούμε και να αποτελούμε μια συντροφιά για όλη την οικογένεια, την γυναίκα, τον άντρα και το παιδί!

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – MNB GIFT BAGS

Ξέρουμε τι χρειάζεστε, γιατί σας ρωτάμε εδώ και χρόνια!

Από το 1985 με την οικογενειακή μας επιχείρηση με το όνομα ΕΞΕΛΙΞΗ, της οποίας βασικό αντικείμενο ήταν καi είναι μέχρι σήμερα, η προώθηση προϊόντων σε λεχώνες μέσα στο μαιευτήριο… Είμαστε εκεί!
Από το 2010, δημιουργώντας το My New Baby στο εμπορικό κέντρο Avenue, ένα μοναδικό πολυχώρο που είχε ως στόχο την επαφή και την ενημέρωση εγκύων γυναικών μέσα από δια ζώσης προγεννητικά μαθήματα και εκδηλώσεις… Είμαστε εκεί!
Από το 2011, που ξεκινήσαμε με να διοργανώνουμε events, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές δραστηριότητες, κουκλοθέατρα & μουσικοκινητικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.. Είμαστε εκεί!

Είμασταν πάντα εκεί… Να σας ακούμε, να σας ρωτάμε και να καταλαβαίνουμε τι χρειάζεστε!

Το MNB Center φτιάχτηκε και δουλεύεται με πολύ αγάπη!
Κυρίως όμως φτιάχτηκε με την γνώση και την ώθηση που εσείς μας δώσατε όλα αυτά τα χρόνια που είστε δίπλα μας!
… Και σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Μαρία – Χριστίνα – Ναυσικά – Μιχάλης

ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΜΑΣ

Η Κέλλυ Δάγλα είναι μαία, απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (2016) και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα». Επιπλέον είναι πιστοποιημένη στον Μητρικό Θηλασμό και την Περιγεννητική Ψυχική Υγεία έχοντας ολοκληρώσει τα προγράμματα επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό» και «Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές και Ενδοοικογενειακή Βία. Συμβουλευτική και Περιγεννητική Εκπαίδευση». Παράλληλα με την μαιευτική φροντίδα διοργανώνει συναντήσεις βρεφικού μασάζ για νέους γονείς ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασαζ από το International Association of Infant Massage (IAIM). Έχει συνεργαστεί με Ιδιώτες μαιευτήρες γυναικολόγους στην Αθήνα ως υπάλληλος γυναικολογικών ιατρείων και παράλληλα παρέχοντας μαιευτική υποστήριξη κατά τον τοκετό και τον θηλασμό. Το χρονικό διάστημα 2017-2019 εργάστηκε στην Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» όπου  παρείχε συμβουλευτική σε εγκύους, νέες μητέρες και πατέρες, πληροφόρηση σε θέματα που άπτονται της περιγεννητικής ψυχικής υγείας στο ευρύ κοινό και ενημέρωση επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν στην περιγεννητική ψυχική υγεία. Από το 2019 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές) της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη», παρέχοντας συμβουλευτική σε εγκυμονούσες, νέες μητέρες και τους συντρόφους τους, πραγματοποιώντας ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα και υποστηρίζοντας τις γυναίκες σε θέματα μητρικού θηλασμού. Η κα Δάγλα, είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» και συμμετέχει στην εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών και φοιτητών. Παράλληλα, συνεργάζεται με ιδιώτες μαιευτήρες-γυναικολόγους και με ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας παρέχοντας μαιευτική υποστήριξη κατά τον τοκετό και τον θηλασμό και ασχολείται με την κατ’ οίκον φροντίδα υποστηρίζοντας τα ζευγάρια σε θέματα θηλασμού και γονεϊκότητας.

Η Ελένη Πέζου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Σχολή Μαιευτικής Αθηνών και το 2018 τις Μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα: ‘Προηγμένη και Τεκμηριωμένη λήψη Μαιευτικής Φροντίδας με κατεύθυνση την Κοινοτική Μαιευτική’.

Έχει λάβει πιστοποιήσεις σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό, την Καρδιοτοκογραφία και την Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS). Παράλληλα κατέχει δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών από την σχολή (ΠΑΣΧΝΑ) και δίπλωμα Ναυαγοσωστική.Για 9 συνεχόμενα έτη έχει εργαστεί σε Ιδιωτικό Μαιευτικό Γυναικολογικό Ιατρείο στην Αθήνα ενώ από το 2018 βρίσκεται στην ομάδα του Ιδιωτικού Μαιευτηρίου στο Μαρούσι ξεκινώντας από το στο τμήμα λεχωιδών ενώ σήμερα στελεχώνεται στην ομάδα του Μητρικού Θηλασμού. Από το 2017 συνεργάζεται με το κέντρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης εγκύων γυναικών και νέων γονέων ” MNB CENTER” ενώ τα τα τελευταία χρόνια ασχολείται εντατικά με την προετοιμασία γονεϊκότητας και τις κατ’ οίκον επισκέψεις. Με την πολυετή εμπειρία της το 2019 συνεργάστηκε με Ιδιωτικό Κολλέγιο Αθηνών ως Εκπαιδεύτρια Μαία.

Βασικό της μέλημα είναι η υποστήριξη και η καθοδήγηση των νέων γονέων,τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και της λοχείας, καθώς αποτελεί μία σημαντική περίοδο για τη μητέρα και το νεογνό.

Η Μαίρη Φεντούρη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής Αθήνα Μέλος του συλλόγου μαιών Ελλάδος *Σύμβουλος γαλουχίας (Copenhagen Lactation) *Χοροθεραπεύτρια για την περίοδο της κύησης (Dansehallerne, Dk) *Eκπαιδεύτρια γιόγκα εγκυμοσύνης και αποκατάστασης από τον τοκετό και *Εκπαιδεύτρια μυών πυελικού εδάφους με τεχνικές barre a terre.
Έκανε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο ¨Αλεξάνδρα¨ και εργάστηκε εθελοντικά για τρία έτη στο γυναικολογικό ιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα με την παραπάνω σπουδή πιστοποιήθηκε και σαν δασκάλα χορού από την επαγγελματική σχολή χορού ‘’Νίκης Κονταξάκη’’, Νικολέττας Μπακάλη. Στη συνέχεια διευρύνοντας το εκπαιδευτικό της πλαίσιο βρέθηκε στην Κοπεγχάγη, όπου μεταξύ άλλων παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τη λοχεία, εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική μητρικού θηλασμού (Copenhagen Lactation), πιστοποιήθηκε στη χοροθεραπεία εγκυμοσύνης (DanseHallerne) αλλά και στη γιόγκα εγκυμοσύνης και λοχείας (The yoga flat, DK).
Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως μαία με το μαιευτικό κέντρο Moderliv και ως χοροθεραπεύτρια εγκυμοσύνης με το Sceneindgangen dance studio. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα 200h yoga alliance RYS, Aerialife aerial yoga TT καθώς επίσης και προγράμματα που αφορούν στην προετοιμασία και αποκατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους και κωδικοποίησε με δικό της τρόπο την προετοιμασία και αποκατάσταση από τον τοκετό. Συνεργαζόμενη με ιδιώτες ιατρούς και όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια παραμένει ενεργή στον τομέα της μαιευτικής τα τελευταία οκτώ χρόνια. Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα, Λητώ και Ρέα.

Η Χρύσα Γερανίου είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής Θεσσαλονίκης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και μέλος του συλλόγου μαιών. Είναι Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια yοga εγκυμοσύνης και λοχείας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια IAIM – Βρεφικού μασάζ.

Έχει λάβει πιστοποίηση στον Μητρικό Θηλασμό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), έχοντας παρακολουθήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό». Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν τόσο την εγκυμοσύνη τον τοκετό και τον θηλασμό όσο και των σύγχρονων κατευθυντήριων οδηγιών στην Μαιευτική και Γυναικολογία.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση το «Π.Γ.Ν Αττικόν» και μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε σε Μαιευτικά-Γυναικολογικά ιατρεία στην Αθήνα λαμβάνοντας σημαντική εμπειρία σχετικά με την παρακολούθηση της κύησης και τον φυσιολογικό τοκετό. Σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται σε ιδιωτικό Μαιευτικό-Γυναικολογικό ιατρείο ενώ ασχολείται ενεργά με την περιγεννητική προετοιμασία των ζευγαριών για την γονεϊκότητα και τον τοκετό και το κομμάτι των τοκετών σε ιδιωτικά μαιευτήρια. Στόχος της είναι να βοηθάει τα ζευγάρια στον νέο τους ρόλο και προετοιμασία τους για ομαλή μετάβαση στο ταξίδι αυτό.

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ

 

Η Άννα Κοντογέωργου είναι  Παιδίατρος  Επιμελήτρια στο Ογκολογικό τμήμα του «Παίδων Αγία Σοφία», υποψήφια διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ και από το 2022 ανήκει στην ενεργή ομάδα του MNB CENTER αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την ενότητα της παιδιατρικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, και  Το 2012 αποφοίτησε με Άριστα από την  Ιατρική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ. Έκανε το Αγροτικό της στο Π.Ι Προαστίου, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το 2013 μέχρι το 2015 διετέλεσε ως Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στην Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο, ενώ το 2017 ως 2018 συνέχισε την ειδικότητα της στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Από το 2018 ως και σήμερα είναι ενεργά στην ιατρική ομάδα του Παίδων Αγία Σοφίας, ενώ έχει και πολυετή εμπειρία από τα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.  Από 2015 ως σήμερα είναι Εκπαιδεύτρια στο Σεμινάριο Υποστήριξης ζωής στα νεογνά (NLS).  Υποστηρίζει το κομμάτι του Μητρικού Θηλασμού καθώς έχει παρακολουθήσει και πληθώρα σεμιναριών σχετικά με τον θηλασμό. Συμμετέχει ενεργά μέχρι και  σήμερα σε πολλά ξενόγλωσσα συνέδρια σχετικά με την Ιατρική και την Παιδιατρική ενώ παράλληλα συνεχίζουν και δημοσιεύονται άρθρα της σε ξενόγλωσσα περιοδικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΒΙΟΘΥΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ονομάζομαι Μακρή Αφροδίτη και γεννήθηκα στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία είχα μια έμφυτη τάση να παρατηρώ και να ανακαλύπτω σε βάθος τον εαυτό μου, τους άλλους ανθρώπους και τις σχέσεις αυτών. Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στην Κρήτη όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου παραδίδοντας την Ερευνητική μου εργασία με θέμα « Η Συσχέτιση της Βιταμίνης D3 με την Παχυσαρκία και το Σακχαρώδη Διαβήτη». Στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι η διατροφή δρα σε πολλαπλά επίπεδα πάνω στον άνθρωπο και θέλοντας να έχω μια πιο ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση, το 2014 παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων « Ayurvedic Nutritionist and Lifestyle Therapist ». Πιστεύοντας στην πολλαπλότητα των ανθρώπων αλλά και τη σημασία των όσων λέει το σώμα για τον καθένα μας, ξεκίνησα να φοιτώ το 2016 στο “Om center” στο τμήμα του Θεραπευτικού Shiatsu. Έχοντας μια ανάγκη να πάω ακόμα βαθύτερα αλλά και να μάθω περισσότερα για τον άνθρωπο αλλά και για μένα, το 2019 ξεκίνησα να σπουδάζω Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ενώ ταυτόχρονα το 2022 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου πάνω στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ύπνωση στο ίδιο κέντρο. Μέχρι σήμερα έχω παρακολουθήσει αρκετά πιστοποιημένα σεμινάρια πάνω στη Διατροφή, τη Συμβουλευτική σε παιδιά και εφήβους, την ιατρική Ψυχολογία και τις Διαταραχες πρόσληψης τροφής.

 

Το 2008 πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας  στο μαιευτήριο «Ιασώ» υπό την αιγίδα της Αττικηρώς Ζην Ε.Π.Ε.

Το 2009 βρίσκομαι στη Διατροφική Αξιολόγηση & Υποστήριξη του προγράμματος “Wellness: Ευζωία- Διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη ψυχωσικών ασθενών” με φορέα το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη συνέχεια γίνομαι Υπεύθυνη Διαιτολογικής Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Το 2010-2011 εργάζομαι ως Υπεύθυνη Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας “Nutrinet” της Αττικηρώς Ζην Ε.Π.Ε. με εξειδίκευση σε Ψυχωσικούς , Διαβητικούς & Ογκολογικούς Ασθενείς.

Το 2012-2014 είμαι μέλος της ομάδας παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων στα νοσοκομεία «Ιασώ», «Μητέρα», «Λητώ», «Ρέα», «Γαία» ενώ ταυτόχρονα εργάζομαι ως υπεύθυνη του κέντρου «Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας» της Αττικηρών Ζεν Ε.Π.Ε.

Το 2015 συνεργάζομαι με το Ιδιωτικό γραφείο THERAPY4ALLστο οποίο παρακολουθούσα και σχεδίαζα διαιτολόγια σε Ψυχωσικούς Ασθενείς.

Πλέον εργάζομαι θεραπευτικά στο γραφείο μου, Κρανιάς 1 στο Γέρακα με ενήλικες και εφήβους ως Διατροφολόγος, Βιοθυμικη Ψυχοθεραπεύτρια και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Αγαπώ τη δουλειά μου και πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να κοιτάξει βαθιά μέσα του και να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ονομάζομαι Φανή Οικονομοπούλου και το ενδιαφέρον μου για τη διατροφή ξεκινά από τη νεαρή μου ηλικία, θέλοντας να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω τη φυσική και σωματική μου υγεία. Διαπιστώνοντας πως η διατροφή παίζει τον κυριότερο ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση πληθώρας ασθενειών και νοσημάτων, απέκτησα το πτυχίο μου από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Συνήθειες Παιδιών και Εφήβων

Επίσης είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην “Κλινική Διατροφή” από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Διετέλεσα την πρακτική μου άσκηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας και μετεκπαιδεύτηκα στην Κλινική Διατροφή, αποκτώντας εμπειρία στα εξής: Εγκυμοσύνη – Θηλασμός, Διατροφικές Διαταραχές – Δυσανεξίες, Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Υπερλιπιδαιμία, Υπέρταση – Πρόληψη Αθηροσκλήρωσης), Μεταβολικές παθήσεις (Σακχαρώδης Διαβήτης, Θυρεοειδοπάθειες, Ουρική Αρθρίτιδα, Οστεοπόρωση), Παθήσεις Νεφρών – Παγκρέατος – Χοληδόχου Κύστης – Ήπατος και Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος (Έλκος Στομάχου, Ελκώδης Κολίτιδα, Νόσος του Crohn, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Κοιλιοκάκη, Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση).

 

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης παρακολουθώ, διαρκώς, επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό σχετικά με το σημαντικό ρόλο που ενέχει η σωματική και ψυχική υγεία και η διατήρηση αυτών, παράλληλα με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τις συνοδές νόσους της.

Διατηρώντας το προσωπικό μου Διαιτολογικό Κέντρο στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Περιστέρι, είτε στοχεύουμε στην απώλεια βάρους είτε στην αύξηση είτε σε εξειδικευμένες διατροφές εγκύων, εφήβων/παιδιών και κλινικών παθήσεων, εγώ και η ομάδα μου θα είμαστε δίπλα σου και θα σε υποστηρίζουμε συνεχώς, σε κάθε προβληματισμό ή ερώτημα και με κάθε δυνατό μέσο!

Οικονομοπούλου Φανή
Πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc Κλινική Διατροφή
Εθνάρχου Μακαρίου 17 – Περιστέρι, Αθήνα – 12131
Τηλ. : 6978543777