ΠΑΣΤΕΛΙ

ΠΑΣΤΕΛΙ

Κάποια πράγματα είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να τα φτιάξουμε μόνοι μας, αν μάθουμε το πως! 😉

ΥΛΙΚΑ:

  • 500γρ σουσάμι ωμό
  • 500γρ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καβουρδίζετε το σουσάμι μόνο του σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψάκι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βάζουμε το μέλι σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του μελιού που βράζει. Τότε, προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι κι ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αν θέλετε να κάνετε το παστελι … superfood , τότε στο σημείο αυτό προσθέτετε σπόρους chia και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύετε συνεχώς για 5-10 λεπτά. Αδειαζετε το ζεστό μείγμα σε
μία λαδοκολλα σε ταψάκι. Το απλώνετε καλά. Το αφήνετε να κρυωσει και είναι έτοιμο! Απλά τεμαχίζετε σε μεγεθη που θέλετε!



Καλή σας όρεξη!


Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Καλλίδου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 224627, κιν. 6974 451450
Email: info@kokkalidiet.gr
www.kokkalidiet.gr

No Comments

Give a comment