ΚΟΛΙΚΟΙ – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

ΚΟΛΙΚΟΙ – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ


6 Αποτελεσματικοί Τρόποι Ανακούφισης του Νεογνού από τους Κολικούς

Είστε νέοι γονείς, έχουν περάσει οι πρώτες ημέρες με το νεογνό στο σπίτι και ξαφνικά εκεί που προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο επικοινωνίας και να μάθετε τις ανάγκες του μέσα από το κλάμα, τις κινήσεις και τους μορφασμούς του παιδιού σας, αρχίζει κάτι περίεργο. 

Παρατηρείτε το παιδί να κλαίει.. να κλαίει ξαφνικά με έναν απότομο, έντονο και απαρηγόρητο τρόπο. Έχετε αγχωθεί νομίζετε ότι κάνετε κάτι λάθος, ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Το κλάμα αυτό συνοδεύεται ξαφνικά και με σπασμωδικές κινήσεις, το μωρό μαζεύει τα πόδια του προς την κοιλιά και τα τεντώνει απότομα, σαν να μοιάζει με τόξο. Οι γροθιές του είναι σφιχτές και κλειστές. Φαίνεται σαν να ζορίζεται..

Έχετε καταβάλει και εσείς και ο σύντροφος σας μεγάλη προσπάθεια για να ηρεμήσετε το παιδί σας με όλους τους δυνατούς τρόπους, το έχετε πάρει στην αγκαλιά σας το έχετε ταΐσει, του έχετε προσφέρει χάδια και όμως εκεί που μπορεί να ηρεμεί λίγο ξεκινάει  πάλι να κλαίει.

Ξαφνικά σταματάει απότομα να κλαίει, κοιμάται, ανακουφίζεται και ανακουφίζεστε και εσείς, όμως δεν είναι τόσο εύκολο, η επόμενη κρίση κλάματος μπορεί να είναι πολύ σύντομη… Το στρες που έχει προκληθεί από αυτή την κατάσταση είναι προφανές και το μωρό σας το καταλαβαίνει και δημιουργείται αυτή η συναισθηματική φόρτιση μέσα στο σπίτι όπου το παιδί είναι ανήσυχο, όπως και εσείς.

Είναι οι λεγόμενοι κολικοί του βρέφους, οι οποίοι είναι έτσι ξαφνικοί και συμβαίνει στα περισσότερα βρέφη όχι μόνο στο δικό σας!

Θα περάσει.. θα περάσει και χρειάζεται γνώση, υπομονή και καλή προσπάθεια! Οι κολικοί θα κρατήσουν το πολύ μέχρι τον 4ο μήνα ζωής του νεογνού. Μετά θα είναι πιο εύκολο! 

Πως μπορείτε, λοιπόν, με 6 τρόπους να βοηθήσετε το παιδί σας να ανακουφιστεί από τους κολικούς και να μειώσετε τον χρόνο κλάματος του ; 

  1. Για τις μάνουλες που θηλάζουν, προσέξτε την διατροφή σας , τροφές με τις οποίες βλέπετε την έξαρση του νεογνού, μειώστε τες η αφαιρέστε τες από το πρόγραμμα σας. Για τις μανούλες που σιτίζετε το μωρό σας με μπιμπερό, προτιμήστε ειδικά  μπιμπερό για κολικούς, για να μειωθεί η κατάποση αέρα. Στην σίτιση διατηρήστε μια πιο όρθια θέση του μωρού και όχι ξαπλωμένη. 
  2. Χρησιμοποιείστε λευκούς ήχους και ένα ήρεμο περιβάλλον , θα δείτε μια ηρεμία στο πρόσωπο του μωρού σας, καθώς τους  παρομοιάζει με τους ήχους μέσα στον κόσμο της μήτρας !
  3. Χρησιμοποιείστε χλιαρά επιθέματα στην περιοχή της κοιλιάς. Ζεστάνετε μια πετσέτα είτε στο καλοριφέρ είτε με το σίδερο και πάνω από το φορμάκι του μωρού τοποθετήστε το πετσετάκι όταν είναι ανήσυχο. Το μωρό σας θα ανακουφιστεί.
  4. Ασκήσετε σταθερή πίεση στην κοιλίτσα του νεογνού όταν κλαίει, καθώς με την ελεγχόμενη πίεση στην περιοχή του εντέρου αισθάνεται ανακούφιση. 
  5. Εφαρμόστε το μασάζ στη ρουτίνα του νεογνού μετά τον πρώτο μήνα ζωής! 
  6. Χρησιμοποιείστε προϊόντα ανακούφισης από τους κολικούς. Το colimil plus της Humana είναι ιδανικό. Το συγκεκριμένο προϊόν συστήνεται για τους κολικούς για βρέφη 0-4 ετών περιέχει χαμομήλι και βάλσαμο, τα οποία περιέχουν εξαιρετικά καταπραϋντικές ιδιότητες!!! Θα δείτε σημαντική διαφορά στην ηρεμία του μωρού σας. 

Αγαπητοί νέοι  γονείς, η μετάβαση στην γονεϊκότητα είναι κάτι νέο και χρειάζεστε χρόνο για να γνωριστείτε μεταξύ σας. Οι κολικοί δεν είναι μια αιώνια κατάσταση και θα περάσουν, συνδυάστε τις παραπάνω μεθόδους στην καθημερινή ρουτίνα του νεογνού και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν! 

Το μάθημα μας “Κολικοί & Baby Massage” επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα! 🙂 Βρείτε το εδώ:
https://www.mnbcenter.gr/chalarosi-vrefous-baby-massage/

*Με την δωρεάν εγγραφή σας στο Humana Club πατώντας εδώ, κερδίζετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το μάθημα μας “Κολικοι & Baby Massage” δωρεάν!


Χρύσα Γερανίου

Μαία MNB CENTER

No Comments

Comments are closed.