ΚΙΝΟΑ BURGERS

ΚΙΝΟΑ BURGERS

ΥΛΙΚΑ:

  • 3/4 φλιτζάνι μαγειρεμένη quinoa
  • ½ μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο ( ~ 3/ 4 φλιτζανιού )
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • Salt & Pepper
  • 40γρ μαύρα ή κόκκινα φασόλια , καλά πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ωμό παντζάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά καρύδια , θρυμματισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρετε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα καρυκεύματα. Όταν μαγειρευτούν τα κρεμμύδια προσθέστε τα μανιτάρια. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα μαύρα φασόλια και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει πουρές. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη κινόα , τα παντζάρια , τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Τέλος, προσθέτετε το καρύδι σταδιακά ώστε το μείγμα να πάρει τη μορφή κιμά. Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο και στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο. Αλείψτε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα ταψί και πλάστε τον κιμά σε μπιφτέκια (περίπου 8).
Χρησιμοποιείστε το καπάκι από βάζο μαρμελάδας ή φυστικοβούτυρου για να πάρει το τέλειο σχήμα Ψήστε στους 200 για 30-45 λεπτά.
Σερβίρετε σε μικρά ψωμάκια (ολικής ή ζέας) και πράσινη σαλάτα.


Σημείωση: Μπορούμε να καταψύξουμε τα Burgers.


Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Καλλίδου 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 224627, κιν. 6974 451450
Email: info@kokkalidiet.gr
www.kokkalidiet.gr

No Comments

Give a comment