ΓΥΝΑΙΚΑ 40+ “ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΗΛΙΚΑ”

ΓΥΝΑΙΚΑ 40+ “ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΗΛΙΚΑ”

Γυναίκα άνω των 40 ετών, με τυχόν παιδιά στην ενηλικίωση… και πολύ μεγάλη ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ποια είναι!

Οι αλλαγές που βιώνουμε οι γυναίκες είναι πολλές και σε όλους τους τομείς!

Δεν είναι μόνο το προφανές, ότι δηλαδή μεγαλώνουμε, γεγονός που φαίνεται στο σώμα μας και στην όψη μας, αλλά και στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας, οι οποίες επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Η ψυχολογία μας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια ή την χαλάρωση, αλλά και όλες αυτές τις γνωστές αλλαγές που προκύπτουν μέσα στο σπίτι και το περιβάλλον μας.

Ένα από τα μεγαλύτερα «σοκ» που βιώνουμε οι περισσότερες στην ηλικία των 40-50 ετών, εάν έχουμε μεγάλα παιδιά, είναι το ότι ετοιμάζονται να φύγουν ή έχουν ήδη φύγει από το σπίτι…

Με λίγα λόγια «αδειάζει» το σημαντικότερο και πιο ευαίσθητο μέρος της καθημερινότητας μας.

Αυτό το στάδιο θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ζωή μας, το οποίο μας αναγκάζει να δούμε τις αλήθειες μας και να επανατοποθετηθούμε απέναντι στην ρουτίνα και στη ζωή μας γενικότερα.

Δεν είμαστε το ίδιο νέες και δεν νιώθουμε το ίδιο όμορφες.

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με τον σύντροφο μας, εάν δεν είμαστε single

Θεωρείται ένας απο τους σταθμούς της ζωής μας, γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε την ζωή μας, τι είμαστε, τι κάνουμε και το βασικότερο να αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και τις δικές μας ανάγκες.

Η γυναίκα που έχει δημιουργήσει οικογένεια, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα ανθρώπου που έχει υποστηρίξει πολύπλευρους ρόλους, όπως είναι της γυναίκας, της συντρόφου, της μητέρας, της φίλης, της συναδέλφου, της συνεργάτιδας και άλλα.

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 96% των γυναικών που είχε κάνει αυτόν τον κύκλο και πλησιάζουν τα 50 σήμερα, δεν θεωρούν καθόλου τον εαυτό τους «μεσήλικα»…

Κάθε άλλο! Φύγαμε από αυτό το ταμπού.

Οι περισσότερες επιχειρούν, με την εμπειρία και την γνώση που έχουν αποκτήσει στη ζωή τους, να εκμεταλλευτούν εκ νέου τον χρόνο τους, για να ξεκινήσουν ή να ακολουθήσουν τα «θέλω» & τα όνειρα που έχουν αφήσει πίσω…

Κάτι σαν «Second part of Life», με «εφόδια» την πείρα και τη σοφία της “προηγούμενης ζωής”.

Μήπως να χαιρόμαστε, τελικά γιατί βρισκόμαστε σε μία από τις πιο όμορφες και δημιουργικές περιόδους της ζωής μας… ;!

No Comments

Comments are closed.