ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ

Ο τοκετός αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα.
Ωστόσο για εκείνες που θα το βιώσουν για πρώτη φορά φαντάζει κάτι άγνωστο. Το άγνωστο σε συνδυασμό με διάφορα ακούσματα που έχουμε σχετικά με τον πόνο που συνοδεύει αυτή τη διαδικασία κάνει συχνά τις γυναίκες να αισθάνονται άγχος ακόμα και φόβο για την ώρα του τοκετού. Η προετοιμασία τόσο για τον φυσιολογικό τοκετό όσο και για την καισαρική τομή μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να βιώσει την όλη διαδικασία με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η κατανόηση σχετικά με το τι συμβαίνει στο σώμα μας την ώρα του τοκετού και ποιες είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό είναι πολύ σημαντική για να νιώθει η γυναίκα ασφαλής σε όλη τη διάρκεια του τοκετού.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

Ποια είναι τα σημάδια έναρξης τοκετού; Πότε πρέπει να πάω στο μαιευτήριο και τι πρέπει να έχω μαζί μου; Είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται από τις μέλλουσες μητέρες.

Στο μάθημα του τοκετού οι μαίες του ΜΝΒ center απαντούν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και εξηγούν τι συμβαίνει στο σώμα αυτή τη μοναδική στιγμή της γέννησης του μωρού σας. Περιγράφουν τα στάδια του τοκετού και τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο, τον μηχανισμό του τοκετού, πως μοιάζουν οι πόνοι της γέννας και φυσικά ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στην όλη διαδικασία.

Οι μαίες επίσης σας μιλούν για την πρόκληση τοκετού, πως γίνεται και σε ποιες περιπτώσεις, καθώς και για τον χώρο του μαιευτηρίου.

Στόχος μας είναι η γνώση που θα αποκτήσετε για τη διαδικασία του τοκετού να σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να απολαύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία της γέννησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 15€

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΚΕΤΟΥ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Ο τοκετός με καισαρική τομή μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή ή κατ’ ανάγκη. Να είναι κάτι προγραμματισμένο ή τελείως αναπάντεχο.

Στο μάθημα λοιπόν αυτό, οι μαίες μας σας ενημερώνουν για όλα τα ενδεχόμενα. Σας εξηγούν τη διαδικασία και όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της καισαρικής και του φυσιολογικού τοκετού. Σας ενημερώνουν για τα υπέρ και τα κατά και φυσικά σας λένε για όλα αυτά που παραμένουν ίδια, όπως το τι θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο.

Επίσης θα σας μιλήσουν για τις μεθόδους αναισθησίας που χρησιμοποιούνται, σας περιγράφουν τον χώρο του χειρουργείου καθώς και τους συνήθεις χρόνους της όλης διαδικασίας.
Στόχος είναι για μία ακόμη φορά η πλήρης προετοιμασία σας ώστε να βιώσετε με όσο δυνατόν λιγότερο άγχος την όλη διαδικασία.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 15€

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ: ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ & ΑΝΑΠΝΟΕΣ

Ο πόνος του τοκετού μοιάζει κάτι εντελώς άγνωστο για τις περισσότερες γυναίκες και αυτό που είναι που τους δημιουργεί άγχος ακόμα και φόβο. Η κατανόηση του πόνου που προκύπτει από τις συσπάσεις της μήτρας είναι σημαντική για το πως θα το βιώσει η κάθε γυναίκα.
Οι μαίες του MNB Center θα σας περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του πόνου στο κάθε στάδιο του τοκετού και φυσικά ποιες μεθόδους να χρησιμοποιήσετε για να ανακουφιστείτε.

Θα αναλύσουμε τις μη φαρμακευτικές μεθόδους ανακούφισης από τον πόνο, όπως οι αναπνοές, η εναλλαγή στάσεων και το μασάζ.
Οι αναπνοές είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της προετοιμασίας των εγκύων για τον τοκετό και εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται σε αυτό από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μέσω της σωστής αναπνοής η γυναίκα μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο την ώρα του πόνου, να ηρεμήσει αλλά και να διασφαλίσει την καλύτερη οξυγόνωση για την ίδια αλλά και για το έμβρυο.

Πέρα όμως από τις μη φαρμακευτικές μεθόδους στο συγκεκριμένο μάθημα οι μαίες θα σας πουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την επισκληρίδιο αναλγησία.
Τι είναι; Ποια είναι η διαδικασία; Πως θα νιώσω; Πότε πρέπει να γίνει; Και πολλές άλλες τέτοιες ερωτήσεις θα απαντηθούν στο συγκεκριμένο μάθημα.
Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το μάθημα να νιώσετε περισσότερο έτοιμες να διαχειριστείτε τον πόνο και έτσι να βιώσετε πιο ευχάριστα τη διαδικασία του τοκετού.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 15€

VBAC: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ _ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες που έχουν στο ιστορικό τους μια ή περισσότερες Καισαρικές Τομές επιλέγουν να προσπαθήσουν να γεννήσουν φυσιολογικά το επόμενο παιδί τους.
Ο Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική Τομή θεωρείται πλέον μια ασφαλής πρακτική όταν φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Οι μαίες του MNB center θα σας ενημερώσουν για το ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις καθώς για τα οφέλη και τους κινδύνους που συνοδεύουν αυτή την πρακτική. Στόχος μας είναι να λάβετε όλη την πληροφόρηση που χρειάζεστε έτσι ώστε σε συνεργασία με την μαιευτική σας ομάδα να κάνετε την επιλογή που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 40€