Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Virtual Εκδήλωση Virtual Εκδήλωση
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΜΗΝΩΝ 31/08

31 Αυγούστου, 2021, στις 16:30 - 18:00

Virtual Εκδήλωση Virtual Εκδήλωση
15,00€

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που έρχεται το μωρό μας στη αγκαλιά μας βιώνουμε τις υπέροχες στιγμές της γονεϊκότητας. Αυτές όμως οι στιγμές συνοδεύονται από πολλές απορίες και κάποιες μικρές δυσκολίες, που ειδικά στο πρώτο μας παιδί, μας φαίνονται βουνό!
Είναι όμως κάτι που είναι πραγματικά τόσο σπάνιο ή τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί;
Η ερώτηση που ακούμε πιο συχνά από τους νέους γονείς είναι «Συμβαίνει αυτό μόνο σε εμάς;». Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική από όσο πιστεύουμε!
Πάμε λοιπόν να δώσουμε τις απαντήσεις σε κάθε σας ερώτηση!

 

Νεογνικός ίκτερος:
Ο νεογνικός ίκτερος είναι ένα από τα πρώτα θέματα που μας απασχολούν και
παρουσιάζεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες ζωής του παιδιού, πριν καν βγούμε από το μαιευτήριο. Είναι όμως κάτι που πρέπει να φοβόμαστε; Γιατί συμβαίνει, πόσο επικίνδυνο είναι και πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Νινίδα:
Εικόνα έντονης ξηροδερμίας στο κεφαλάκι του μωρού, σαν λέπια. Είναι κάτι επώδυνο για το παιδί; Πως φροντίζουμε αποτελεσματικά την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Ατοπική δερματίτιδα:
Η επιδερμίδα του μωρού είναι αρκετά πιο λεπτή και σίγουρα πιο ευαίσθητη από τη δική μας. Πολύ συχνά, λοιπόν το ευαίσθητο αυτό δέρμα παρουσιάζει κοκκινίλες, μικρά σπυράκια και είναι αρκετά ξηρό. Πως μπορούμε να «προλάβουμε» αυτή την κατάσταση και πως να τη θεραπεύσουμε.

Έκζεμα:
Η έντονη αυτή φλεγμονή που συχνά συνοδεύει την ξηροδερμία. Γιατί συμβαίνει και πως μπορούμε να την φροντίσουμε αποτελεσματικά.

Βουλωμένη Μύτη:
Πως βοηθάω το μωρό μου όταν έχει βουλωμένη μυτούλα; Πως την περιποιούμαστε; Για ποιο λόγο τα νεογέννητα φτερνίζονται; Τι είναι το ρουθούνισμα που ακούω & τι το προκαλεί;

Πρώτος Πυρετός:
Ποιοι είναι οι πιο κοινοί λόγοι που ένα μωρό ανεβάζει θερμοκρασία; Πως το βοηθάω; Πως το θερμομετρώ σωστά;

 

Κολικοί:
Η μεγαλύτερη ανησυχία για τους νέους γονείς και το πιο συχνή ερώτηση προς τους επαγγελματίες υγείας αλλά και προς τους «βετεράνους» γονείς που έχουν ήδη περάσει από αυτό το στάδιο είναι «Τι να κάνω για να μην περάσει το παιδί μου κολικούς;». Είναι όμως κάτι παθολογικό ή ένα λίγο δύσκολο στάδιο από το οποίο περνούν φυσιολογικά όλα τα μωρά; Είναι το ίδιο έντονοι για κάθε παιδί; Χρειάζονται φάρμακα ή μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό και με φυσικούς τρόπους;

Παλινδρόμηση:
Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση; Είναι κάτι επικίνδυνο για το παιδί; Ποιες είναι οι μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας για να βοηθήσουμε ένα παιδί με αυτή την ευαισθησία.

Ουρολοίμωξη:
Μια πάθηση που εμφανίζεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά. Πόσο συχνή είναι; Πόσο εύκολο είναι για ένα μωρό να πάθει ουρολοίμωξη και πως μπορούμε να το προστατεύσουμε.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Αυγούστου, 2021
Ώρα:
16:30 - 18:00
Κόστος:
15,00€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
mnbcenter.gr

Διοργανωτής

My New Baby Center
Τηλέφωνο:
2114134919
Email:
info@mnbcenter.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Άλλο

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Relizema, Baby Planet, Frezyderm, Ameda, Bio-Oil , BeCalm

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available